“Waar moet ik beginnen?”

Als geneeskundestudent herken je deze vraag vast wel tijdens het studeren voor een tentamen. Je krijgt veel informatie tijdens de colleges en uiteindelijk zie je door de bomen het bos niet meer. Oefententamens worden vaak niet of nauwelijks beschikbaar gesteld, dus naast samenvatten en stampen kun je jezelf niet testen. Dan maar hopen op een voldoendeā€¦

Niet als het aan ons ligt. Uit eigen behoefte aan concreet en overzichtelijk studiemateriaal hebben we de app Plexuz ontwikkeld. Plexuz helpt studenten bij het studeren met een aanbod van talloze oefenonderwerpen- en vragen. Wij zijn ervan overtuigd dat samen studeren motiveert, dus we hebben het mogelijk gemaakt om met vrienden of studiegenoten in studiegroepen te oefenen. Vergelijk bijvoorbeeld waar je staat ten opzichte van de groep en probeer op nummer 1 in de ranglijst te komen. Tevens ontvang je telkens na een aantal oefensessies een gepersonaliseerd leeradvies. Zo kom je erachter in welke onderwerpen je goed bent en waar je kennislacunes liggen.

Wie wij zijn

Wij zijn drie enthousiaste studenten met maar Ć©Ć©n doel: het verbeteren van het onderwijs. Martijn van der Meulen, oprichter en front-end developer van Plexuz, is zesdejaars geneeskundestudent. Daarnaast verdiept hij zich in onderwijs- en zorginnovatie. Pieter van Laatum is vierdejaars student Informatiekunde en ontwikkelt samen met Martijn de app als back-end developer. Romy Heijse, eerstejaars student Rechtsgeleerdheid, houdt zich als business-developer bezig met de juridische zaken en neemt de marketingtaken op zich.